Mani sauc Rihards. Man ir 40 gadu. Esmu automehāniķis. Darbs smags, bet es to mīlu. Problēma ir tā, ka pēdējā gada laikā manā darbnīcā klientu kļuvis krietni mazāk. Cilvēkiem nav naudas remontiem. Man pašam arī nav. Sieva strādā par grāmatvedi, alga niecīga. Divi bērni – dēls un meita. Dzīvojam īrētā dzīvoklī.
Tajā svētdienā mana meita saslima. Augsta temperatūra. Vajadzēja zāles. Es aizgāju uz aptieku, nopirku. Maka palikuši 12 eiro. Nākamā alga pēc desmit dienām. Sieva paskatījās uz mani – klusēja. Es zināju, ko viņa domā. “Kā mēs izdzīvosim?”
Vakarā, kad visi aizmiga, es apsēdos virtuvē. Paņēmu telefonu. Sāku domāt – ko darīt? Zvanīt draugiem? Jau esmu parādā. Iet pie radiem? Viņiem pašiem grūti. Es vienkārši sēdēju un skatījos pret sienu.
Un tad es ieraudzīju, ka man telegrammā atnākusi ziņa no veca paziņas. Viņš uzrakstīja tikai vienu vārdu: “vavad”. Es nesapratu. Uzrakstīju viņam – “Ko tas nozīmē?” Viņš atbildēja – “Aizej, paskaties. Bet uzmanies.” Es nospiedu uz viņa sūtītā linka.
Tā es nokļuvu vavad. Sākumā neko nesapratu – spēles, bonusi, griezieni. Bet paziņa ieteica sākt ar reģistrāciju. Es reģistrējos – vārds, e-pasts, parole. Divas minūtes. Pēc reģistrācijas man iedeva 15 eiro bez depozīta. Bezmaksas.
Es sāku griezt vienkāršu spēli ar augļiem. Likme 10 centi. Griezu lēni. Sākumā nekas – 15 pārvērtās par 10. Tad par 6. Jau gribēju ciet. Bet tad es pārgāju uz citu spēli – ar meža zvēriem. Un pēkšņi – bonuss. 340 eiro.
Es izņēmu 300, atstāju 40. Naktī nenogulēju. No rīta nopirku zāles, pārtiku. Sieva paskatījās uz mani ar acīm, kuras teica – “No kurienes?” Bet viņa neko neprasīja. Es pats teicu – “Bonuss.” Viņa pamāja ar galvu.
Tā sākās mans stāsts ar vavad. Ne jau par miljoniem, bet par mazām uzvarām, kas glāba ģimeni.
Es nolēmu – spēlēšu tikai tad, kad būs bonuss. Nekad neielikšu savu naudu. Es izveidoju sistēmu. Es pārbaudīju vavad katru dienu. Dažreiz bija bezmaksas griezieni, dažreiz bonuss bez depozīta. Es izmantoju. Dažreiz laimēju 10 eiro, dažreiz 50, reiz pat 180.
Tā es savācu naudu. Lēnām. Mazām summām. Pēc diviem mēnešiem man bija 450 eiro krājkontā. Pirmo reizi pēc gadiem. Es jutos mierīgāks. Vairs nebaidījos, ka bērni paliks bez ēdiena.
Bet lielākais laimests nāca, kad es to vismazāk gaidīju. Manam dēlam vajadzēja jaunu velosipēdu – viņa vecais bija pilnībā salūzis. 300 eiro. Man bija 150. Vajadzēja vēl 150. Es domāju – “Vai es riskēju?” Zināju, ka varu zaudēt. Bet man bija jāmēģina.
Es atvēru vavad. Pārbaudīju – vai ir bonuss? Bija – 20 bezmaksas griezienu par svētdienas akciju. Es tos aktivizēju. Spēlēju spēli ar kosmosa kuģiem. Pirmie 10 – nekas. Nākamie 10 – 670 eiro. Es izņēmu 650. Nopirku dēlam velosipēdu. Viņš bija laimīgākais bērns pasaulē. Es arī.
Kopš tā laika ir pagājuši trīs mēneši. Es joprojām strādāju par automehāniķi. Klientu joprojām ir maz. Bet man ir krājkonts. Man ir cerība. Un es zinu, ka, ja kaut kas notiks, es varu paļauties uz sevi. Un uz vavad – bet tikai kā uz papildu iespēju.
Es joprojām spēlēju. Bet tikai ar bonusiem. Nekad neielieku savu naudu. Tas ir mans noteikums. Un es to ievēroju. Jo es zinu, kā viegli var zaudēt kontroli. Es redzēju draugus, kuri nespēja apstāties. Es neesmu tāds.
Vai es iesaku šo ceļu citiem? Nē. Bet es saku – ja jau spēlējat, tad spēlējat gudri. Tikai ar bonusiem. Nekad neielieciet to, ko nevarat atļauties zaudēt. Es to iemācījos.
Es esmu vienkāršs automehāniķis. Nezinu daudz par kazino. Bet es zinu vienu – veiksme eksistē. Tā atnāca pie manis tajā svētdienā, kad mana meita slimoj un ledusskapis bija tukšs. Tā atnāca kā bonuss bez depozīta. Un tā atnāca kā 670 eiro manam dēla velosipēdam.
Es esmu pateicīgs. Nevis kazino. Bet dzīvei. Ka tā man iedeva otru iespēju. Ne jau bagātībai, bet mieram. Zināt, ka vari nopirkt bērnam velosipēdu. Zināt, ka vari samaksāt par zālēm. Zināt, ka neesi neveiksminieks.
Tāpēc tagad, kad kāds man jautā – “Vai tu tici veiksmei?” es saku – jā. Bet tikai tad, kad tu to pelni. Nevis ar naudu, bet ar pacietību. Ar disciplīnu. Ar spēju apstāties.
Es neapstājos pavisam. Bet es apstājos, kad vajag. Es neielieku savu naudu. Es spēlēju tikai to, ko dāvina. Un tāpēc es esmu uzvarētājs. Nevis tāpēc, ka laimēju naudu. Bet tāpēc, ka laimēju kontroli pār savu dzīvi.
Vavad man iedeva iespēju. Bet es pats sev iedevu noteikumus. Un tie noteikumi ir vienkārši: spēlē tikai ar bonusiem. Nekad ar savu naudu. Izņem, kad uzvar. Necenties atspēlēties. Un, pats galvenais – atceries, ka tā ir tikai spēle. Nevis dzīve.
Es atceros. Tāpēc es šodien sēžu šeit. Ar savu ģimeni. Ar savu darbu. Ar savu krājkontu. Un ar sajūtu, ka rītdiena būs labāka. Jo es to darīšu labāku. Nevis kazino. Es pats. Bet dažreiz – dažreiz palīdz arī bonuss. Un tas ir labi. Tikai neaizmirstiet, kurš ir kurš. Es esmu Rihards. Nevis spēlētājs. Tēvs. Vīrs. Automehāniķis. Cilvēks. Un jūs arī. Neaizmirstiet. Nekad.
Great discussion going on here! Just wanted to drop a quick tip for anyone who might struggle with translating complex phrases or posts on the go. I’ve been using this free online translator https://www.deepl.com/uk/translator for a while now, and it’s been a lifesaver for catching all the details in the threads. Hope someone finds it useful!