Həmin gün işdən evə qayıdanda bir hiss var idi içimdə – nə kədər, nə sevinc, nə qəzəb. Sadəcə boşluq. Ayın ortası idi, maaş hələ çox uzaqda, borclar isə lap yaxında. Qaz faturaları, internet, kirayə – hamısı yığılmışdı. Otuz yaşında adam olaraq belə vəziyyətdə olmaq utandırıcıdır. Dostlar ev alır, maşın alır, mən isə gəlib oturmuşam evdə televizora baxıram. Yox, paxıllıq yoxdu. Sadəcə düşünürdüm ki, mən də bir şansa layiqəm. Elə bir an, elə bir təsadüf.
Yemək yedim, qabları yudum. Vaxt keçmirdi. Telefonu götürüb bir oyun axtarmağa başladım. Adi oyunlar darıxdırıcı idi. Sonra yadıma düşdü ki, bir gün əvvəl YouTube-da reklam görmüşdüm – hansısa oyun, təyyarə uçur, sən mərcləyirsən, təyyarə uçduqca qazanc artır. Amma bir anda təyyarə yox ola bilər. Maraqlı idi. Adını xatırlamırdım. Axtardım “təyyarə oyunu” yazıb. Çıxdı – mostbet aviator. Dedim, “hə, bu budur”.
Sayta girdim, qeydiyyatdan keçdim. Ad, nömrə, parol – bir dəqiqəyə hazır idim. İlk baxışda sadə görünürdü: ekranda bir təyyarə, altda mərc düymələri, solda canlı uduşlar. Başqalarının nə qazandığını görürdüm. Biri 10 manat qoyub 50 çıxarmış, biri 50 qoyub 200. Mənim ürəyim döyünməyə başladı. “Nə olar ki” dedim, “cəmi 10 manat atım”.
Yatırdım 10 manat. İlk mərc – 2 manat. Təyyarə havaya qalxdı. Əmsal artır: 1.1, 1.3, 1.7, 2.0. Düşündüm “çıxım” yoxsa “gözləyim”? Birdən təyyarə sürətlə yüksəldi, 3.5 oldu. Mən də çıxdım. 7 manat qazanc. “Hə” dedim, “bu işləyir”. Bir daha 2 manat. Bu dəfə 4.2 – 8.4 manat. Davam etdim. Beş dəfə ardıcıl qazandım. 10 manatım 34 manat olmuşdu. Düşündüm “vay, bu çox asandır”.
Amma sonra başa düşdüm ki, asan olan şeylər təhlükəlidir. Birinci səhvim oldu: həyəcanlandım, 15 manat mərclədim bir anda. Təyyarə havaya qalxdı, 1.5-də “çıx” deyə düşündüm, amma gözlədim. 2.0 oldu, gözlədim. 2.5. Birdən təyyarə yox oldu. Sıfır. 15 manat getdi. Ürəyim sıxıldı. “Axmaq” dedim özümə. “Niyə gözlədin?”.
Dayandım. Dərindən nəfəs aldım. Özümə sual verdim: mən nə istəyirəm? Əyləncə? Yoxsa pul qazanmaq? Hər ikisi. Amma əyləncəni uduzmaqla ödəmək istəmirdim. Qayda qoydum: hər mərcdə maksimum uduzmağa razı olduğum pulu qoyacam. Balansda 19 manat qalmışdı. Onu böldüm hissələrə: 1 manat, 1 manat, 1 manat. Kiçik kiçik oynamağa başladım.
Və sonra baş verdi o an. 1 manatlıq mərclə oynayıram, təyyarə qalxır. 1.2, 1.5, 2.0, 3.0, 5.0, 8.0, 10.0. Mən hələ çıxmamışam. Əllərim əsir. 15.0, 20.0. Deyirəm “Allah, bu hara uçur?”. 30.0, 40.0, 50.0. Təyyarə hələ də uçur. Ürəyim ağzımda. 75.0, 100.0. Çıxdım. 1 manat 100 manat oldu. Oturduğum yerdə donub qaldım. Bu oyun belə bir şeydi? Ağlım başımdan çıxmışdı.
Dərhal 80 manatı çıxartmaq üçün əmr verdim. Balansda qalan 20 manatı da kiçik mərclərlə oynamağa davam etdim. mostbet aviator mənə bu gecə nə öyrətdi? Bir şeyi: səbr və intizam. Həyəcanla böyük mərc qoyanda uduzursan. Soyuqqanlılıqla kiçik mərc qoyanda qazana bilirsən. O 80 manat üç günə kartıma gəldi. Həmin gün anama zəng elədim: “Ana, sənə 40 manat göndərirəm, özünə bir şey al”. Ana dedi “oğlum haradan tapdın?”. Dedim “işdə bonus verdilər”. Yalan dedim. Amma yaxşılıq üçün.
O gündən sonra mostbet aviator mənim sevimli oyunum oldu. Amma qaydalarla: maksimum bir sessiya 20 dəqiqə. Maksimum mərc balansın 10%-i. Hər uduşdan sonra 50%-ni kənara qoyuram. Bu sadə qaydalarla indiyəcən heç bir böyük zərərim olmayıb. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma uduzanda deyirəm “bu gün təyyarə mənim deyil”. Sadəcə.
Yadımdadır bir dəfə dostum yanımda oturub oynadığımı gördü. Dedi “ay sən dəli olmusan, qumar oynayırsan?”. Mən dedim “qumar deyil, bu strateji oyundu”. O güldü. Amma mən düz deyirdim. mostbet aviator sırf şans deyil. Burada özünü idarə etmək, nəfəsini saxlamaq, düzgün anda çıxmaq vacibdir. Həyatın özü kimi. Bəzən uçursan, bəzən yıxılırsan. Əsas odur ki, qalxmağı bacarasan.
Bu hekayəmi ona görə yazdım ki, insanlar bilsin – bəzən bir oyun, bir təyyarə, bir klik hər şeyi dəyişə bilər. Mən dəyişdim. Mən öyrəndim ki, şansı məcbur etmək olmaz. Şans sənin yanına özü gəlir. Sən də onu düzgün qarşılamağı bacarmalısan. Mən bacardım o gecə. İndi hər dəfə mostbet aviator açanda yadıma o 100 manatlıq uçuş düşür. Gülümsəyirəm. Yox, hər gün belə olmur. Amma o bir gün yetər ki, başa düşəsən: həyatda hər şey mümkündür. Sadəcə təyyarəni gözlə, nəfəsini tut, doğru anda çıx. Və unutma – uduzmaq da təcrübədir. Mən uduzdum, qazandım, yenə uduzdum. Amma dayanmadım. Çünki bilirəm ki, növbəti uçuş daha yüksək ola bilər. Sağ olun, mənim hekayəm budur. İndi gedim, çayım soyuyur. Sabah yeni uçuşlar var. Bəlkə siz də bir dəfə sınayarsınız. Amma qaydaları unutmayın – onları mən sizə dedim.